Vacature juridisch medewerker Orde van Advocaten Gelderland

(minimaal 24 uur)

Het speelveld
De Gelderse Orde van Advocaten telt ongeveer 1.250 advocaten. De Raad van de Orde vormt het bestuur van de Orde. De deken is voorzitter van de Raad van de Orde, houdt toezicht op de Gelderse advocaten en is onder meer verantwoordelijk voor de klachtbehandeling en bemiddeling. De Raad van de Orde ondersteunt, controleert en houdt toezicht op de toegang tot de beroepsgroep en de opleiding van de advocaat-stagiaires. Daarnaast behartigt de raad de belangen van de advocaten in het arrondissement en bevordert de raad een goede praktijkuitoefening, in het belang van een goede rechtsbedeling.

Het bureau
Het bureau van de orde bestaat op dit moment uit zeven personen, waarvan vier advocaten. Het bureau ondersteunt de deken en de raad bij hun taken. Daarnaast is het bureau de eerste lijn voor de informatievoorziening aan advocaten ter ondersteuning van een goede praktijkuitoefening. Ten slotte speelt het bureau een rol in de landelijke coördinatie van de werkzaamheden van de lokale ordes.

Jouw werkzaamheden
Als juridisch medewerker verricht je juridische werkzaamheden voor de deken, de adjunct-secretaris en de stafjuristen waaronder het analyseren van informatie in klachtzaken, jurisprudentieonderzoek, de voorbereiding en afwikkeling van een kantoorbezoek en de voorbereiding van besluiten. Daarnaast maken organisatorische werkzaamheden onderdeel uit van deze functie, zoals de organisatie van cursussen en de Jaarvergadering en het bijhouden van het archief.

Jouw profiel
Voor deze functie is een afgeronde studie HBO rechten vereist. Enige werkervaring in een juridische functie is niet vereist. We zijn op zoek naar een collega die stressbestendig, leergierig en integer is, een enthousiaste teamplayer met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en een goede dosis humor.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou onder andere: juridisch en maatschappelijk interessant werk in een informele sfeer. Collegialiteit en professionaliteit staan hoog in ons vaandel. Wij bieden voldoende ruimte voor eigen initiatief en ontwikkelmogelijkheden en last but not least, marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Ben je benieuwd hoe de beroepsorganisatie en het toezicht van de advocatuur in de praktijk werken en wil je daar een bijdrage aan gaan leveren? Dan horen wij graag van jou!

Sollicitatiebrieven met CV en foto kunnen voor 20 oktober 2019 worden gericht aan de deken, mr. M.L.J. Bomers, per e-mail (deken@ordegelderland.nl). Telefonische inlichtingen over de inhoud van de vacature kunnen worden ingewonnen bij mr. V.A.E. van Westing-Kuipers (senior-stafjurist) via 026-3890766.

Terug naar het nieuws-overzicht