Vacature juridisch medewerker Orde van Advocaten Gelderland

Vacature Juridisch medewerker

(vanaf 28 uur per week)

Orde van Advocaten in het arrondissement Gelderland

Het speelveld
De Gelderse Orde van Advocaten telt ruim 1.200 advocaten. De Raad van de Orde vormt het dagelijks bestuur van de Orde. De deken is voorzitter van de Raad van de Orde, houdt toezicht op de Gelderse advocaten en is onder meer verantwoordelijk voor de klachtbehandeling, bemiddeling en uitgebreide onderzoeken naar advocaten. De Raad van de Orde ondersteunt, controleert en houdt toezicht op de toegang tot de beroepsgroep en de opleiding van de advocaat-stagiaires. Daarnaast behartigt de raad de belangen van de advocaten in het arrondissement en bevordert de raad een goede praktijkuitoefening, in het belang van een goede rechtsbedeling.

Het bureau
Het bureau ondersteunt de deken en de Raad bij hun taken en bestaat op dit moment uit zeven medewerkers, waarvan drie advocaten. Daarnaast ondersteunt het bureau advocaten bij een goede praktijkuitoefening door informatie hierover te delen met de beroepsgroep. Ook verstrekt het bureau desgevraagd informatie aan rechtzoekenden. Voor het op peil houden van de juridische kennis van de advocaten worden door het bureau cursussen georganiseerd vanuit de Stichting Permanente Opleiding Gelderland. Ten slotte speelt het bureau een rol in de landelijke coördinatie van de werkzaamheden van de lokale ordes.

Jouw werkzaamheden
Wij zoeken per direct een nieuwe juridisch medewerker. Je verricht ondersteunt de deken, de adjunct-secretaris en de stafjuristen onder meer bij de behandeling van klachtzaken, onderzoek in de tuchtrechtspraak, de voorbereiding en afwikkeling van een kantoorbezoek en de beoordeling van verzoeken tot inschrijving van een nieuw advocatenkantoor (de zgn. ‘ONK’). Daarnaast houd je je bezig met organisatorische ondersteuning, zoals de organisatie van cursussen voor onze Stichting Permanente Opleiding en de Jaarvergadering.

Jouw profiel
Voor deze functie is minimaal een afgeronde studie HBO rechten vereist. Met een afgeronde master rechten kun je ook starten in deze functie. Met jouw kennis vanuit HBO rechten of de universiteit kun je aan de slag bij ons. Als juridisch medewerker beoordeel je vragen vanuit de spelregels van de toezichthouder op de advocatuur en kun je een maatschappelijke bijdrage gaan leveren aan een integer opererende beroepsgroep. Een prachtige functie om mee te starten na afronding van jouw HBO rechten of master rechten!

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die leergierig, integer en stressbestendig is, een teamplayer is met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, organiseren leuk vindt, en uiteraard iemand met een goede dosis humor.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou onder andere: juridisch en maatschappelijk relevant en interessant werk in een informele werksfeer. Collegialiteit en professionaliteit staan hoog in ons vaandel. We begeleiden je in jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling als onderdeel van het team. Je krijgt ruimte voor eigen initiatief en van ons de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en natuurlijk marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Het salaris voor deze functie wordt ingeschaald tussen de € 2.000 en € 3.250,00 bruto per maand (op basis van een 40-urige werkweek) exclusief 8% vakantietoeslag.

Ben je benieuwd hoe de beroepsorganisatie en het toezicht van de advocatuur in de praktijk werken en wil je daar een bijdrage aan gaan leveren? Dan horen wij graag van jou!

Sollicitatiebrieven met CV, cijferlijst en foto kunnen uiterlijk tot en met donderdag 23 september a.s. worden gezonden aan mr. V.A.E. van Westing-Kuipers (adjunct-secretaris en directeur bureau) via info@ordegelderland.nl. Telefonische inlichtingen kunnen worden ingewonnen via 026-3890766.

Over de sollicitatieprocedure: de eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 29, 30 september of 1 oktober a.s. De vervolggesprekken worden op 5 of 7 oktober a.s. gehouden. Daarna wordt een schrijftest afgenomen. Het streven is om uiterlijk 15 oktober a.s. het arbeidsvoorwaardengesprek te houden.

Terug naar het nieuws-overzicht