Vacature stafjurist / advocaat Orde van Advocaten Gelderland

Vacature stafjurist / advocaat
(minimaal 32 uur)

Orde van Advocaten in het arrondissement Gelderland

Het speelveld
De Gelderse Orde van Advocaten telt ruim 1.200 advocaten. De Raad van de Orde vormt het bestuur van de Orde. De deken is voorzitter van de Raad van de Orde, houdt toezicht op de Gelderse advocaten en is onder meer verantwoordelijk voor de klachtbehandeling en bemiddeling. De Raad van de Orde ondersteunt, controleert en houdt toezicht op de toegang tot de beroepsgroep en de opleiding van de advocaat-stagiaires. Daarnaast behartigt de raad de belangen van de advocaten in het arrondissement en bevordert de raad een goede praktijkuitoefening, in het belang van een goede rechtsbedeling.

Het bureau
Het bureau van de Orde bestaat op dit moment uit acht medewerkers, waarvan twee advocaten. Het bureau ondersteunt de deken en de Raad bij de uitvoering van hun taken. Daarnaast is het bureau de eerste lijn voor de informatievoorziening aan advocaten ter ondersteuning van een goede praktijkuitoefening. Tenslotte speelt het bureau een rol in de landelijke coördinatie van de werkzaamheden van de lokale ordes.

Jouw werkzaamheden
Als stafjurist / advocaat onderzoek je klachten die tegen advocaten worden ingediend. Jouw werkzaamheden bestaan voor een belangrijk deel uit het analyseren van de klachten en het communiceren met klagers en advocaten. Daarnaast behoort het voeren van bemiddelingsgesprekken samen met de deken of de adjunct-secretaris, het ondersteunen van de deken bij het uitoefenen van het toezicht en het behandelen van verzoeken om aanwijzing samen met de adjunct-secretaris tot jouw werkzaamheden. Verder zul je met enige regelmaat samen met een lid van de Raad van de Orde op bezoek gaan bij de kantoren in ons arrondissement.

Jouw profiel
Voor deze functie is een studie Nederlands recht vereist. Ook is juridische werkervaring (waaronder een afgeronde stage in de advocatuur) een vereiste. Ervaring met bestuursrecht en/of personen- en familierecht is een pré. We zijn op zoek naar een collega die stressbestendig, leergierig en integer is, een enthousiaste teamplayer met sterk verantwoordelijkheidsgevoel, die een goede dosis humor heeft.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou onder andere: juridisch en maatschappelijk interessant werk in een informele sfeer. Collegialiteit en professionaliteit staan hoog in ons vaandel. Wij bieden voldoende ruimte voor eigen initiatief en ontwikkelmogelijkheden. Afhankelijk van opleiding en ervaring ligt het bruto maandsalaris tussen de € 3.300,- en € 4.300,- (bij een fulltime dienstverband).

Ben je benieuwd hoe de beroepsorganisatie en het toezicht van de advocatuur in de praktijk werken en wil je daar een bijdrage aan gaan leveren? Dan horen wij graag van jou!

Sollicitatiebrieven met CV kunnen tot uiterlijk 30 oktober 2020 worden gericht aan de deken, mr. M.L.J. Bomers, per e-mail (deken@ordegelderland.nl). Telefonische inlichtingen over de inhoud van de vacature kunnen worden ingewonnen bij mr. V.A.E. van Westing-Kuipers (adjunct-secretaris / bureau directeur) via 026-3890766. 

Terug naar het nieuws-overzicht