Wat doet de Orde

 

De Orde van Advocaten Gelderland is er voor iedereen die een probleem met een advocaat in Gelderland heeft of voor advocaten die in Gelderland werken of willen gaan werken als advocaat. 

Meer informatie over de organisatie

U kunt via de link aan de rechterzijde een voor uw zaak geschikte advocaat zoeken. Alle personen die in Nederland geregistreerd staan als advocaat, zijn hier te vinden. Treft u een naam niet aan in dit zoeksysteem, dan is deze persoon niet officieel ingeschreven op het tableau. Deze persoon mag zich dan geen advocaat noemen. Dat is in strijd met de wet. Dan wordt aangifte tegen deze persoon gedaan. 

De Orde zorgt ervoor dat iedereen die een advocaat inschakelt erop kan rekenen dat die deskundig, onafhankelijk en integer is. Om dat te garanderen, controleert de Orde dat advocaten goed worden opgeleid en na hun beroepsopleiding opleidingspunten blijven behalen, en dat zij zich aan de wet- en regelgeving voor advocaten houden. Houden ze zich niet aan die regels, dan zorgt de deken ervoor dat zij zich moeten verantwoorden voor de tuchtrechter. Meer informatie over problemen met uw advocaat.

De Orde waarborgt zo de kwaliteit van de advocatuur en staat pal voor het algemeen belang dat iedereen in Nederland - rijk en arm, particulier en ondernemer, schuldig of onschuldig - toegang heeft tot het recht.

 

Hoewel aan de inhoud van de website uiterste zorg wordt besteed, aanvaardt de Orde geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten of onvolkomenheden op deze website.